maanantai 16. marraskuuta 2015

Valokuvaus


Valokuvaus on toinen harrastukseni. Olen harrastanut valokuvausta noin kolme ja puoli vuotta. Aloitin valokuvauksen, kun sain ensimmäisen oman kameran rippilahjaksi. Kamera oli canon EOS 1100D, jossa tuli kitti mukana. Kuvailin sillä paljon luontoa ja opin valokuvauksen perusasioita virheiden kautta. 
       Myöhemmin ostin kameraan lisää varusteita esim. laukun, jalustan ja Canonin 55-250mm objektiivin. Kyseisellä objektiivilla kuvaan paljon eläimiä. Aloin käydä valokuvaustunneilla ja opin siellä lisää valokuvaamisesta. 


                                 


Norppa kuvattu 55-250mm objektiivilla.



Mutta eräänä ei niin kauniina päivänä tapahtui hirveitä. Putte (koira, joka näkyy bannerissa) oli ottanut yöllä kameran laukusta (en tiedä miten se teki sen) ja raadellut sen keskelle olohuoneen lattiaa. Siitä Putte sai lempinimet Termiitti ja Tuholainen. 
       Minun oli pakko löytää uusi kamera. Uuden kameran etsiminen vei hetken. Lopulta löysin ulkomailta sopivan tarjouksen canon eos 70D:stä ja tilasin sen. Mokoma saapui kuukauden päästä. Onneksi valokuvauskurssi oli tauolla, että ei tarvinnut mennä kurssille ilman kameraa.
       Uuden kameran myötä kuvaamiseen tuli uusia ulottuvuuksia ja ostin lisää tarvikkeita kuten laukun (uusi kamera oli vanhaa isompi eikä mahtunut vanhaan laukkuun), akkukahvan, toisen akun ja suotimia. 
       Opin tekemään 70D:llä mm. Päällekäsivaloituksia (double exposure) ja innostuin tähtien kuvaamisesta. Tähtien kuvaaminen ei onnistunut ilman sopivaa objektiivia, joten hommasin 8mm kalansilmän syksyllä            

Päällekkäisvaloitus.




Pidän valokuvauksesta harrastuksena, mutta en halua siitä tulevaa ammattia. Korvistani nousee mustaa savua jos joku sanoo, että minusta pitäisi tulla valokuvaaja. En kuitenkaan halua ikinä luopua valokuvaamisesta, sillä kuvaaminen on todella kivaa ja siitä voi aina oppia lisää, jos jaksaa opetella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti